Hitachi představuje zcela novou řadu Ultra-Short a interaktivních Ultra-Short Throw LCD projektorů

Nepřetržité inovace přinášejí jasný, vysoce kvalitní obraz a pokročilé funkce v lehkém a kompaktním designu.

MAIDENHEAD, VELKÁ BRITÁNIE, 3. února 2014 – Skupina Hitachi Digital Media Group oznamuje, že uvádí na trh zcela novou řadu Ultra-Short a Interaktivních Ultra-Short LCD projektorů kombinujících výjimečnou kvalitu obrazu a pokročilé funkce v lehkém a kompaktním designu, nejlepším ve své kategorii, jenž obsahuje pevné zrcátko. Všechny tyto nové projektory nabízejí výjimečnou využitelnost a snadný přístup k výkonným funkcím, přičemž Interaktivní modely disponují vícenásobným perem a kreslením bez použití PC, stejně jako možností ovládání prsty.

„Díky nepřetržitým inovacím a naslouchání přání zákazníků může společnost Hitachi nabídnout celou řadu Ultra-Short Throw projektorů, které nepotřebují pro zajištění pohodlí činit kompromisy v oblasti výkonu“, řekl Axel Kutschke, Senior Manager divize Presentation Products skupiny Hitachi Digital Media Group. „Navzdory použití pevného zrcátka, které je pouze jednou z funkcí zajišťujících výjimečnou kvalitu obrazu, jsou tyto vysoce výkonné modely s vysokým jasem stále nejmenšími a nejlehčími Ultra-Short Throw projektory na trhu“.

Všechny modely této řady nabízejí výborný kontrastní poměr 5 000 : 1 a disponují rovněž vestavěnou funkcí High Dynamic Contrast Range nebo HDCR pro obnovu jasu a čistoty obrazu negativně ovlivněného jasným osvětlením okolí. Pouhým klepnutím na dálkovém ovladači se dříve rozmazaný nebo matný obraz zobrazí se svými původními detaily, což vytváří dojem 50% zvýšení jasu projektoru. Další jedinečnou inovací společnosti Hitachi je funkce Accentualizer, který dále zlepšuje ostrost, lesk a odstín pro poskytování ostrého, avšak realistického obrazu a videa.

Inovace společnosti Hitachi se týkají i instalace a provozních funkcí zajišťujících rychlé, snadné a flexibilní nastavení. Motorové ostření a osmibodová funkce Perfect Fit, obojí ovladatelné dálkovým ovladačem, umožňují nejen bleskovou instalaci, ale rovněž úpravu nastavení po instalaci. Dva HDMI vstupy podporují vysokou kvalitu obrazu a zvuku z mnoha vstupních zařízení včetně PC, DVD/Blue-Ray přehrávačů, dokumentačních kamer, přepínače Hitachi nebo dokonce Apple TV. Pro další usnadnění instalace mohou být tyto modely namontovány na stěnu pomocí vylepšeného držáku na stěnu Hitachi nebo namontovány na stůl pro projekci ze stolu.

Interaktivní modely obsahují vestavěnou kameru poskytující plně interaktivní schopnosti při použití s až čtyřmi interaktivními pery. Volitelná jednotka pro ovládání dotyky prstů ve spojení s jakýmkoli plochým povrchem otevírá možnost interaktivity prostřednictvím kreslení prsty nebo jakýmkoli jiným nástrojem. Kalibrace a synchronizace interaktivních modelů se dosahuje během přibližně šesti sekund stisknutím tlačítka na dálkovém ovladači. Software ovladače do PC se automaticky stáhne, připraven pro instalaci, prostřednictvím USB kabelu, aby nebyli uživatelé zatěžováni ručním vyhledáváním. Tyto modely rovněž umožňují uživatelům se systémem Windows 8 s podporou dotykového ovládání ovládat PC přímo z interaktivní obrazovky. U větších aplikací lze dva projektory zkombinovat pomocí jediného PC pro plynulé kreslení přes rozšířené obrazovky.

Řada je tvořena sedmi modely s podporu sítě. CP-AX2503, CP-AX3003 a CP-AX3503 jsou XGA modely, které nabízejí jas 2 700, 3 300 a 3 600 lumenů (v tomto pořadí). Dva WXGA modely, CP-AW2503 a CP-AW3003, rovněž poskytují jas 2 700 a 3 300 lumenů, stejně jako dva Interaktivní WXGA modely označené CP-TW2503 a CP-TW3003. Tyto tři XGA modely mají projekční vzdálenost 52 cm pro 80palcovou projekční plochu, zatímco širokoúhlé WXGA projektory produkují tuto projekční plochu ze vzdálenosti 55 cm. Všech sedm variant má rozměry 377 x 136 x 361 mm a hmotnost menší než 4,5 kg. Každý model je k dispozici s volitelnou bezdrátovou konektivitou.

Modely budou k dispozici v dubnu 2014.

Jasný vysoce kvalitní obraz: Jas až 3 600 lumenů, pevné zrcátko, korekce gama, funkce Accentualizer a vysoký vnímaný kontrast díky exkluzivní technologii HDCR

Kompaktní design a flexibilní instalace: Malý a lehký, 2 x konektor HDMI, motorové ostření a osmibodová funkce Perfect Fit, možnosti montáže na stěnu nebo na stůl.

Výkonná interaktivita: Vícenásobné pero nebo volitelné ovládání prsty, rychlá automatická kalibrace, automatické stažení ovladače, ovládání ve Windows 8, interaktivní vícenásobné zobrazení